J A D Ł O S P I S
Data Obiad Alergeny
12.11.2025 Zupa ziemniaczana z natką.
Gulasz z karkówki z warzywami, kasza, ogórek kiszony, kompot z owoców leśnych. 7,9
1
13.10.2025 Zupa fasolowa z ziemniakami.
Makaron spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, mus owocowy, sok pomarańczowy. 7,9
1
14.10.2025 Zupa barszcz biały z makaronem.
Ryba z pieca, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty, sok jabłkowy. 1,9
1,3,4
17.10.2025 Zupa zacierkowa z ziemniakami i natką.
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, ryżem, kompot gruszkowy. 1,3,9
1,7
18.11.2025 Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką.
Pierogi z mięsem i cebulką, owoc, woda z miodem i cytryną 9
1,3
19.11.2025 Zupa ryżowa z natką
Udko z pieca, ziemniaki, sur. porowa, kompot truskawkowy. 9
20.11.2025 Zupa gulaszowa z ziemniakami.
Makaron z twarogiem i żurawiną, orzechy, sok pomarańczowy 1,9
1,3,7
21.11.2025 Zupa szpinakowa z jajkiem i makaronem.
Ryba z pieca, ziemniaki, sur. z kiszonej kapusty, sok jabłkowy. 1,3,7,9
1,3,4
Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.
IntendentSzef kuchni
Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.
Intendent Szef kuchni
Produkty mogące powodować alergię – orzechy, ryba
INFORMACJE O ALERGENACH
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kurkuma.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.